Vad motiverar dig till förändring?

Har du koll på dina grundläggande värderingar som driver dig framåt? Vad är viktigast för dig i ditt liv? Vad är det som gör att du lyckas med en förändring?
Det kan tyckas som svåra frågor, men dock viktiga att hålla koll på.

För mig blev det här klart för mig när jag gick coachutbildningen. Där gjorde vi en övning där man fick skapa ett värdeord av sina 5 viktigaste värderingar. Mina blev vid det tillfället Hållbart, Enkelt, Långsiktigt, Andligt och Roligt. HELAR helt enkelt.

När jag sedan startade mitt företag Creo motivation, så hade jag stor nytta av att veta om mina grundvärderingar. Det är många beslut som ska tas, och när jag själv kunde stämma av om mitt val stämde med mina värderingar så kunde jag känna mig trygg i att valet skulle bli bra.
Så var även fallet när jag funderade på vart jag skulle vilja köpa en bostadsrätt någonstans. Där var värderingen Enkelt viktig. Jag ville att det skulle vara enkelt att ta sig både ner på stan, och på jobbet samt att det skulle vara enkelt att gå till en mataffär. Mycket av det jag gör i mitt privatliv vill jag också ska vara enkelt. Jag känner mig helt sonika som en enkel person. Det behöver inte vara en massa “märkvärdiga” saker i mitt liv för att jag ska vara tillfreds. Att leva det enkla livet, är för mig frihet.

I veckan har jag känt av min motivationsfaktor. Det handlar om att jag drivs framåt av att ha olika mål att sikta på. Jag är i grunden en visionär och kreativ skapare, min utmaning ligger i att långsiktigt hålla i något som jag startat upp. Det här är viktigt att känna till om sig själv, för då kan man stötta sig själv i det också. Så därför skapar jag en struktur kring det jag vill fortsätta att skapa långsiktigt. I strukturen kan jag vila och känna att att som jag faktiskt älskar att göra – blir gjort även under en lång tidsperiod.

Det är precis så du kan skapa en bestående förändring i ditt liv. Skapa nya rutiner till förändring som ger dig den uthållighet som du önskar. Men du behöver också hitta den bakomliggande anledningen till att du vill göra din förändring – vad är din motivation och drivkraft? Varför ska du göra den önskade förändringen?

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg, så förändras alltid allt runt omkring oss. Du förändras, människor runt omkring dig, naturen och årstiderna. Skillnaden är om du själv tar kommandot över din förändring. Om du tar “ratten och styr ditt fordon”, eller om du sitter med som en passagerare och hamnar än här och än där beroende på vem det är som kör.

För mig har den personliga utvecklingen öppnat upp mina ögon och hjälpt mig förstå att när jag tar ansvar för det som pågår inom mig, så kommer jag även att förändra allt som pågår utanför mig själv. Allt jag behöver finns inom mig, och allt jag önskar kan jag få! Ibland blir det som jag tänkt, och ibland blir det ännu bättre.

Ha nu en fantastisk vecka och ge dig själv lite tid för reflektion. För det är där du kan skapa något nytt i ditt liv. Ta kommandot och välj själv vart du vill hamna i ditt liv!