Ta hand om dig själv först

Ta hand om både din kropp, hjärta och själ.

Ja, hur många av oss kvinnor är bra på det? Det här är en otroligt viktig aspekt att vara medveten om, och nu när jag jag sätter ord på det så funderar jag på om det inte ligger i våra gener på något sätt att alltid sätta andras behov före? Evolutionärt har det nog alltid varit viktigt att vi kvinnor tar hand om familjen först och främst, men det var inte det jag tänkte skriva om idag.

Självklart är det bra att förstå varifrån olika beteenden kommer ifrån. Förståelse skapar en icke-dömande attityd som är så viktig – både när vi tänker på oss själva och på andra. För handen på hjärtat – hur ofta dömer du inte dig själv? (och andra)? Vårt samhälle är så fullt av värderingar och dömanden att vi kanske inte ens reflekterar över det.

Mitt livsmål är att få andra att förstå att det går att må så mycket bättre. Att livet kan vara så mycket enklare och mer fylld av kärlek, glädje och frid. Naturligtvis kan det låta egocentriskt att tala om att jag har klarat av att förvandla mitt liv på det här sättet, men om man ser det från andra hållet så kan man istället bli inspirerad av att det faktiskt är möjligt.

Det finns lite olika steg för att nå till det målet, alltså att känna mycket mer frid, kärlek och glädje i ditt liv. Jag har själv använt mig av olika verktyg för att nå hit. Den största och viktigaste förändringen startade när jag förstod att det hängde på mig själv att förändra min Livssituation. När jag insåg att det var JAG som hade tillåtit allt att hända, tillåtit alla att göra saker mot mig som fått mig att må dåligt. Jag insåg att JAG inte hade tagit hand om min fysiska kropp – inte lyssnat på hur den skrek av smärta och hur jag hade nonchalerat mina känslor.

Vi har olika hög smärtgräns för vad vi tål, innan vi säger stopp. Glädjande nog så är det fler och fler som börjar “vakna upp” och förstå att det går att förändra sin Livssituation. Det går att bryta mönster och det går att lämna något som är skadligt för oss. Tillsammans med andra som gör och har gjort samma sak så blir vi starkare.

Har du nått din stopp-gräns? Har du bestämt dig för att förändra ditt liv, men så faller du tillbaka i gamla mönster? Det är helt naturligt eftersom att förändra ett mönster påstås ta minst 21 dagar. Det är som att trampa upp en ny stig. Det krävs motivation, inspiration, ett mått av disciplin och ganska mycket envishet. Men när du förstått att det hänger på dig att förändra ditt mående, så då kan du också känna att du själv har både makten och ansvaret för att skapa det liv du önskar.

Vill du vara med i en inspirerande gemenskap där du får energi och motivation att förändra din Livssituation? Gå med i Creo motivation Family!
FB-gruppen hittar du här