Energi

För många, många år sedan så hade jag brist på energi. Min kropp värkte och jag hade en fruktansvärd huvudvärk varje dag. Men som jag var upplärd, så var det bara att bita ihop och stå ut. När jag började nysta i att förbättra mitt mående, så fick jag veta hos en terapeut att jag hade 20% energi.

Det naturliga är förstås att man har 100% energi, för det är ju vårt naturliga tillstånd. Men det jag egentligen ville berätta om är att just nu känns det som att jag har mer än 100% energi! 🙂

Jag har sedan början av april ätit enligt AIP. Autoimmuna protokollet kallas det, och handlar om att med kostens hjälp kan man läka inflammationer och obalanser i kroppen. Tarmarna och magen som är så viktiga för vårt mående och att vi tar upp näringen i maten, får läka i AIP.

Min energi är alltså otroligt hög! Jag har inspiration och ork till så otroligt mycket, trots att jag fortfarande har min värk i nacke, axlar och höfter. Plus att jag hittat inspiration att laga bra och läkande mat till mig själv på vardagarna. Förut hade jag inte ork att laga någon mat till mig själv, utan det blev bara en tallrik med soygurt och fröer. Inte så mycket näring i det.

Men när jag hade tröttnat på min värk från artrosen, så började jag leta på lösningar. För jag tror verkligen att det vi stoppar i oss påverkar hur vi mår och hur mycket energi vi har. Jag hittade en websida som inspirerade mig så otroligt att jag kunde inte låta bli att bli medlem och ta del av deras 2 veckors Kick-starts meny. Det var för 3 veckor sedan nu och jag fortsätter på samma spår.

Jag kan berätta mer om det här när jag börjar återintroducera olika näringsämnen, för nu äter jag varken socker, gluten, mjölk, spannmål eller ägg. Sedan tänker jag mig att jag kan övergå mer till Paleo-kost, men jag ska lyssna på min kropp och respektera vad den säger och vad jag kan börja äta igen.

Min energi var så hög i helgen, att jag trots att jag både har ett heltidsjobb som coach, och driver mitt eget företag – så satt jag hela lördag och söndag och skrev på en ny kurs. Det är en kurs som “pockat på” och velat bli skriven. Jag förstår hur det är för författare som sitter inlåsta och bara skriver för fullt när inspirationen kommer. Precis så var det för mig. “8 steg till medvetenhet och frihet – förstå syftet med egot” har jag döpt den till. Start blir 3 maj, så det ska bli härligt att få dela med mig av min kunskap om det här ämnen.

Men hur har du det med din energi? Önskar du att du hade mer? Vad lägger du din energi på? Är det något du försakar just nu? Ja, lite frågor att fundera på. Vill du veta mer om min kost-resa, så hör gärna av dig.