Egot eller själen – vem lyssnar du på?

Den senaste tiden har jag blivit mer och mer medveten om hur viktigt det är att känna till vad som pågår inom oss. De två rösterna som du kan höra – om du blivit medveten om dem. Om du inte känner att du har två olika röster inom dig, så då är det ditt ego som ensamt huserar. Då betyder det också att du inte är medveten om att du kan göra ett val. Det här medvetna valet är det som gör att du kan förändra din tillvaro till något helt annat än som det ser ut just nu.

Som jag har berättat tidigare så bestod de här två rösterna för mig av mina tydliga förebilder – mina föräldrar. Den ena litade på att allt ordnade sig och kände ett inre lugn och den andra oroade sig för allt och tänkte en massa negativa tankar. Precis så här är det för de flesta av oss människor. Min pappa var symbolen för själen och min mamma symbolen för egot. Jag gjorde ett kraftfullt val när jag gick på gymnasiet, om att inte oroa mig. Det fungerade väldigt väl, men fortfarande så fanns olika negativa tankemönster som jag präglats med från min uppväxt.

Jag har haft lyckan att hitta EQ-painting som blivit det verktyg där jag kunnat förvandla alla dessa negativa tankar – som kommer från mitt ego och från de händelser som jag varit med om. Det här är inte något unikt för mig, utan det här är något som vi alla bär på i olika stor utsträckning. När vi är barn så är vi väldigt känsliga för hur vår omgivning agerar mot oss. Vi formas lätt av andras hårda ord eller agerande mot oss. Vissa av oss växer upp i ett medberoende, där allt fokus handlar om att ta hand om alla andra på bekostnad av oss själva. Då slutar vi också att lyssna på vår själ och vår inre röst.

Men när du blir medveten och lär dig mer om hur dessa två röster fungerar, så har du som sagt ett viktigt val att göra. Vilken röst är det som ska få styra dig och ditt liv? När du gjort ditt val, så är det också viktigt att hitta ett fungerande verktyg som hjälper dig att aktivt befria dig från egot och allt det negativa som pågår i ditt liv.

För mig har det hjälp att läsa massor av böcker för att förstå hur det fungerar, och vad syftet är. Jag har alltid varit intresserad av att lära mig och ta reda på den bakomliggande orsaken till allt. Men sedan också att i vardagen använda mig av min kunskap. Kunskapen gör ingen nytta i mitt liv om jag inte använder den också. Ni som känner mig väl, vet att jag lever som jag lär och mitt syfte nu är att dela med mig av allt jag lärt mig och alla mina verktyg som jag vet fungerar.

Det är därför som jag nu har skrivit en kurs om egot och själen som heter “8 steg till medvetenhet och frihet – förstå syftet med själen”. Här förklarar jag på ett enkelt sätt det grundläggande som du behöver känna till om egot och själen för att lättare kunna göra förändringar i ditt liv. Det ingår även lite uppgifter, eftersom det också är viktigt att omvandla kunskapen till verklighet.

Jag önskar dig ett kärleksfullt uppvaknande och ett liv i medvetenhet och frid.
Kan jag -så kan du!