Realistiskt – vad tänker du om det ordet?

Hur ser du på din värld?

Idag insåg jag hur viktigt det här ordet är för mig och varför.

Jag får börja med att förklara motsatsen.
Genom att skapa orealistiska förväntningar på framtiden, så säkerställer ditt ego att du kommer att bli besviken och missnöjd. Genom att sätta för stora krav på något som ska inträffa eller begära för stora förändringar av dig, så kan du vara säker på att du känner dig misslyckad.

Det är precis så smart vårt ego är. Tänk efter hur många gånger som både du och din omgivning har ställt orealistiska förväntningar på dig. Alla gånger som du ställt orealistiska förväntningar på din omgivning. Ja, men visst händer det ganska ofta?

Ditt ego gillar som sagt att få dig att må dåligt – det är dess syfte. För när du mår dåligt så upplever du motsatsen till den du är i själ och hjärta. Och när du upplevt det tillräckligt många gånger, så kommer du säkert att känna att nu räcker det och börja önska något annat i ditt liv. Du börjar vakna upp och bli medveten!

Det är då som din medvetenhet kan hjälpa dig att göra nya val. Val som gör att du kan känna dig tillfreds med nuet. När du gör det så kan du sätta nya realistiska mål som du kan uppfylla och som gör att du får känna frid i ditt sinne. Då kan du också välja att se människor precis som de är – just här och nu, och i det acceptera dem också. Där i ligger friden.

Det ligger ingen motsats i att acceptera nuet, och att samtidigt tala om var dina gränser går och vad du accepterar i ditt liv – både hur andra människor beter sig, men även i olika situationer. Skillnaden är att då agerar du i nuet med en önskan att vara sann mot dig själv – i själ och hjärta. Där i ligger det fridfullt kärleksfulla agerandet som alla mår bra av.

Så hur kan du se mer realistiskt på ditt nuläge och dina mål? Vad kan vara det första realistiska steget för dig?