Att gå din egen väg

Är målet på din väg dimmig? Vet du inte riktigt vad du vill med ditt liv?

Du växer upp och formas till att passa in i samhället regler, struktur och dess värderingar. Det ligger inbyggt i dig att anpassa dig så att du blir godkänd av din familj och din omgivning. Det här är en viktig del i att leva i ett samhälle – du och alla vi andra behöver följa de regler som finns för annars skulle det bli kaos.

Men när anpassningen blir dominerande och du låter alla andra styra ditt liv. Du låter andras ord, och tankar om ditt liv styra dig för mycket, så är det lätt att du tappar bort din egen vilja och dina egna önskningar och mål. Det blir tillslut något som ligger och skaver i ditt inre, för du lever inte utifrån din själs önskningar och du blir helt beroende på att din omgivning är nöjd med dig och det du gör för dem.

Förhoppningsvis så kommer du till en gräns när du känner att nu får det vara nog. Nu är det dags att göra som du själv vill. Du känner dig begränsad av allas förväntningar på dig och det börjar växa fram en inre kraft som bryta sig loss och bli fri. Känner du igen dig i något av de här stegen?

Jag gör definitivt det! Har gjort allt det där… funnits där för alla andra utom mig själv. Försökt passa in genom att vara som alla andra. Men det kom en tid när det som hände i mitt liv fick mig att vakna upp och att inse att jag är värd ett annat liv. Ett liv baserat på mina egna värderingar, drömmar och mål. Ett liv där jag sätter mig själv i centrum och tar hand om mina egna behov.

Min viktigaste insikt i det var att när jag tar hand om mig själv och mår bra, så kommer alla andra också må bra av det. Den energi som jag sprider när jag lever mitt eget liv till fullo är det som kommer att göra den här världen till en bättre plats. Det kommer även att inspirera dig till att göra samma sak. För vi har alla den kraften inom oss att uppfylla alla våra egna drömmar och mål.

Vilket mål skulle du vilja uppfylla just nu? Jag är på väg att uppfylla min dröm om att äga en egen lägenhet och det känns fantastiskt spännande. Äntligen får jag bo själv och bestämma själv hur jag vill leva mitt liv! Hurra för frihet, kärlek och glädje. Må den fylla din dag, precis som min.

Sköt om dig och kom ihåg att du är värdefull!