Just nu pågår ditt liv

Illusionen om framtiden…

Det här är en viktig faktor som många missar. Ditt liv pågår JUST NU! Ingenting har hänt i det förflutna och ingenting kommer att hända i framtiden!

Allt som sker händer i ditt NU. Just nu pågår ditt liv! Deltar du aktivt eller befinner sig ditt sinne någon annanstans?
Stanna upp och tänk efter riktigt noga nu. Allt som hände i det förflutna hände i din Nutid. Allt som kommer att hända, kommer att ske i din Nutid. Ditt sinne blir splittrat av att tänka på det förflutna och att tänka på framtiden, och då missar du allt som sker i Nuet! Hänger du med?

När du inte är närvarande i nuet – eftersom ditt sinne är splittrat av att tänka på det förflutna och framtiden, så blir du stressad och det skapas en klyfta av oro och rädsla. För när du tänker på det förflutna, så försöker du undvika att något obehagligt (som kanske hände då), ska upprepa sig och hända igen. Då fokuserar du på det som har hänt tidigare i ditt liv och återupplever det i ditt sinne.

Problemet här är att din hjärna kan inte skilja på fantasi och verklighet, så då tror din hjärna att det du tänker på om det förflutna faktiskt sker i din verklighet. Alltså skickar din hjärna ut en massa impulser till ditt nervsystem och din kropp att reagera på det som tros hända. Din kropp hamnar i kamp- eller flykt beteendet och alla stresshormoner slås på, för att undvika faran (den tänkta faran).

Men har du hängt med så här långt?
Genom att tänka på det förflutna och jobbiga saker som hänt i ditt liv tidigare, så skapar du en stressreaktion i din kropp som har negativ påverkan på hela ditt fysiologiska system. Om du gör det här dagligen, så skickas de här negativa nervsignalerna konstant till din kropp. Inte konstigt om du har värk och är uttröttad.

Lösningen på det här är alltså att vara närvarande i nuet. Du kan absolut planera och sätta mål för framtiden, men sedan när du är klar så släpper du det och kommer tillbaka till att vara här och nu. För när du är här och nu, så kan du få kontakt med din själ och din egen inre vägledning och då blir det så mycket lättare att känna vilka olika val du ska göra.

Jag hoppas du förstod min förklaring, för det här är en viktig del i all personlig och andlig utveckling. Ta ett djupt andetag och landa här och nu.

Vandringar