Livets evolution – utveckling

Havet är min absoluta favorit plats för inre frid. Vilken är din inre-frid-plats?

För oss alla här på jorden så pågår det en ständig evolution. Växter, djur och vi människor genomgår en ständig evolution – utveckling. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Det räcker att du titta tillbaka på din egen barndom för att se hur olika delar av ditt liv förändrats.

Så det första steget är att acceptera den här pågående evolutionen i ditt liv. Du förändras, din situation förändras, alla människor runt omkring dig förändras och alla situationer som du befinner dig i kommer att förändras. Det är ingen fråga “om” utan bara “när”. Med den vetskapen djupt förankrad i dig själv, så kan du känna en sorts trygghet.

Men den tryggheten kommer djupt inifrån din själ. Därför att din själ är evig och finns kvar när din kropp har slutat att existera. När du befinner dig i kontakt med din själ dagligdags, så är det som att likna det med att du befinner dig på botten av en ocean. Där nere är det alltid lugnt och stilla, oavsett hur stora stormar det är på vattenytan.

Vattenytan är liknelsen av ditt ytliga liv, som du lever om du inte har kontakt med din själ. När du befinner dig där så kan vad som helst hända när vindarna börjar storma. Hur ser ditt liv ut just nu? Drivs du hit och dit beroende på hur vindarna blåser mot dig? eller har du hamnat i ett stiltje där det inte finns några vindar och du tycker det känns som att du inte kommer någon vart?

Nåväl, jag började att prata om evolution och förändring. Tänk om det är så här att allt i ditt liv som du upplever som ett “problem” har dykt upp i ditt liv för att hjälpa dig med din förändring? Tänk om det bakomliggande syftet är att växa/förändras genom att ta sig över problemen/hindren som står i din väg?

När du känner att de står i din väg, så är det för att du upplever att ditt liv kan vara annorlunda än vad det är just nu. Jag skulle våga säga att du tänker dig att det kan vara “bättre” än ditt nuläge. Men tänk om allt bara handlar om evolution? Vad skulle hända om du såg alla dina problem och hinder i ditt liv som ett sätt för dig själv att växa och utvecklas?

För när du förändras i ditt inre, så ändras automatiskt ditt nuläge också – till och med din omgivning och människorna där förändras i och med att du förändras. När du inser att det är så här, så känner du dig verkligt kraftfull på djupet av din själ. Då kan du befinna dig på vattenytan och det kan få storma hur mycket det vill – för du har hittat förankringen ner till botten av oceanen – ner till botten där din själ befinner sig.

Jag hoppas att mina tankar och filosofier resonerar med ditt inre – din själ, för då väcks ett ljus inom dig. En insikt som skapar en våg av förändring. Greppa tag i den och häng med så ska du se vad fantastiskt livet här på jorden kan vara.

Skriv gärna och kommentera om du läst hela bloggen och känt att det väckt upp tankar inom dig. Jag önskar dig verkligen en fantastisk fortsättning på ditt liv! Du är värdefull och viktig – plus att du har något unikt att bidra med för att göra den här världen till en bättre plats. Lita på mig – för jag hittade det, och då kan du också göra det!