Andlighet – vad betyder det?

Jag pratar ofta om min andlighet. I min tanke så handlar det om att jag tror på något som är större än oss själva. Jag tror på änglar och att vi har en själ. Jag tror att det finns två olika krafter som styr både oss själv och vår jord. En mörk och en ljus kraft. Egot och Själen.

Jag tror att vi alla slits mellan dessa två krafter. När jag vaknade upp och förstod att jag är inte mitt ego, så då fick jag kraften att förändra mitt liv. Det var tufft att inse vad jag gjort mot mig själv, men skönt att känna att nu är det jag – alltså min själ som har kommandot och styr i mitt liv.

För egot har hand om alla negativa känslor som kommer från rädsla, och vår själ har alla positiva känslor som i grund och botten kommer från kärlek. När jag läste Eckhart Tolles filosofier så stod allt det här klart för mig. Det första steget för att bli fri handlar om att vakna upp och bli medveten om vilken del det är som styr i ditt liv.

På mornarna när jag cyklar in på kontoret, så kommer viktiga insikter till mig – och det är precis så det fungerar för oss alla. När det blir tyst i huvudet (när egot inte tjattrar på) det är då vi får tillgång till universums kloka vägledning och den andlighet som vi alla längtar efter. Då fylls vårt tomrum av en inre frid.

Ta min hand – häng med mig!
Nu möter vi våren med kärlek och glädje 🙂