Att “ära”

bible page on gray concrete surface

Idag när jag höll på att städa, så kom den här frasen… Att ära mitt hem, betyder för mig att regelbundet städa och att hålla ordning. Att fixa saker som behöver fixas, och att avsätta tid för att sköta om mitt hem.

Samma sak är det att ära sin kropp. Då lyssnar jag på vilka behov min kropp har och ärar dem, genom att göra det som behövs. Det kan vara allt från att träna, äta kost som ger min kropp energi, vila när jag behöver det och att ge mig den sömn jag behöver.

Det började med att jag tänkte på hur lätt det blir kravfyllt när man ska förändra olika mönster. Det brukar ju sägas att det krävs 21 dagar för att bryta ett mönster, och då krävs det verkligen en massa disciplin och motivation. För det är inte säkert att det är så lätt alltid, men i slutändan är det oftast värt det. När det blir kravfyllt så kan det lätt kännas tråkigt och trist och man ger upp innan man klarat att bryta det där mönstret som man vill bryta.

Men om man istället tänker att man ska ära sig själv och sina behov, så blir ju det en mycket mer positiv känsla – eller vad tycker du?
Ära dig själv och dina behov! Det är du värd för du och ditt välbefinnande är viktigt.
Kram Carin

Diplomerad ICF coach, lärare och andlig vägvisare