Mörker och kyla eller ljus och värme

Vårt liv här på jorden består av dualiteter. Allt som finns har en motsats. Mörker och ljus. Kyla eller värme. Svart eller vitt. Bra eller dåligt. Här emellan befinner vi oss i vår dag och vi tänker och dömer ofta hur vi upplever en situation eller en människa.

Men i din tanke så kan du välja att se allt på ett annat sätt. Du har alltid ett val att välja hur du upplever ditt liv. 

Jag såg en film igår som berörde mig väldigt djupt. Den handlade om en far och son relation, där sonen valde att använda droger och pappan gjorde allt för att rädda honom. Det var otroligt hjärtskärande och tillslut så valde pappan att ge upp sina försök att rädda sonen. Han insåg tillslut att sonen var den enda som kunde välja om han skulle ta droger eller inte. Det smärtsamma var förstås pappans känsla av att vara en dålig förälder.

Valet är alltid ditt eget.

Ska du välja det som får dig att må bra eller det som får dig att må sämre? Ska du välja att äta/dricka det som är bra för din kropp eller det som är gott för stunden? Ska du göra det som kortsiktigt känns bra, men långsiktigt är dåligt för dig? Ska du stanna kvar i en relation eller på en arbetsplats som inte är bra för dig?

Det bästa av allt är att du allra lättast kan välja att tänka på ett annat sätt. Du kan välja att se det jobbiga i ditt liv som en lärdom och något som får dig att växa, eller som jag skrev förra veckan så kan du välja att tycka synd om dig själv.

När du inser att du kan göra ett val som gynnar dig, så kan du göra fler val som gynnar dig positivt. Ta ett steg i taget, så snart har du förändrat allt som du önskar förändra.

Nu i Allhelgona-tider så tänker vi lätt på de som inte finns med oss längre. Jag besökte kyrkan och tände ett ljus för min mamma som dog i år. Ta hand om dig för du är värdefull!
Kram Carin
Diplomerad ICF coach, lärare och andlig vägvisare