Din egen inre kraft eller offerrollen

Det finns två olika sätt att hantera livets svårigheter.

Den ena kallas för offerrollen. Det är den roll som du tar på dig när du tror att du är offer för olika negativa omständigheter. I den rollen så tror du att du “drabbas” av olika olyckor, sjukdom, negativa människor eller annat elände. Livet är långt i från lyckligt och dina tankar och dina samtalsämnen handlar mest om hur jobbigt ditt liv är. 

I offerrollen så tycker du om att älta (prata om och om igen) om allt som inte är som du önskar i ditt liv. Människor i din omgivning gillar också att älta, så det är något ni gärna hänger er åt. Det ger en stunds lättnad och du kan få känna att du får medlidande och att någon bryr sig om din situation. Kanske får du också någon som vill “hjälpa” dig.

När du befinner dig i den här rollen, så är du inte förare av ditt eget fordon och du har ingen större kraft att påverka det som sker i ditt liv. Du känner dig ofta trött, energilös och frustrerad. Du önskar ständigt att livet vore på ett helt annat sätt.

Det andra sättet att hantera livet är att inse sin egen inre kraft. När du gör det så sätter du dig själv i förarsätet på din bil och tar kommando över ditt liv. Du har förstått att det är du själv som påverkar hur ditt liv blir, och att dina tankar är starten för det mesta. Men du förstår också att du behöver ta ansvar för dina känslor, dina känslomässiga reaktioner och att rensa i ditt “bagage”.

Här har du förstått att allt du tänker, känner och gör ger verkan i din fysiska verklighet. Att allt är energi och att vi alla påverkas av varandra och varandras energi. Du tar ansvar för vad du ger ut i världen och du vill göra gott genom att handla kärleksfullt. Du har förstått att du gör gott mot andra genom att du tar hand om dig själv, både din fysiska-, din mentala och din känslokropp.

Du har tillit till att saker och ting kan ordna sig på ett helt magiskt sätt för att du vet att det finns en kärleksfull kraft som kan hjälpa dig när du själv inte vet lösningen. Du kan släppa kontrollen och njuta av att inte veta allt. Du har erfarit att saker i ditt liv både kunnat bli precis som du önskat och ännu mycket bättre. När du möts av svårigheter, så funderar du på vad du kan lära dig av det här och om du blir irriterad över något/någon så väljer du att blicka inåt för att hitta vad det här hos dig själv som du blir påmind över.

Ja, det här är lite kort om hur vi kan välja att uppleva vårt liv. Jag har själv varit i den första delen – offerrollen, tills jag började måla med EQ-painting. Då insåg jag att allt som hände mig, var något som JAG tillät att andra fick göra mot mig. Då fick jag ta itu med den känslomässiga blockeringen som fanns, och som gjorde att jag inte kände mig värdefull. För det är min upplevelse – att om vi inte känner oss värdefulla som barn, så börjar mycket gå snett för oss. Men som sagt vi har alla möjligheter att välja om. Att välja att ta itu med sitt liv och ta tillbaka kraften till sig själv. För vi alla är unika och kraftfulla varelser. Vi kan själv välja hur vi vill se på oss.

Så min önskan med mitt företag är att motivera dig med kreativa verktyg, så du hittar tillbaka till din egen kraft. Hör gärna av dig till mig via min hemsida om du önskar en gratis konsultation och behovsanalys eller känner dig redo att ta del av mina verktyg.
www.creomotivation.se

Ta hand om dig nu och inse att du är precis lika värdefull som alla vi andra!
Kram Carin
Diplomerad ICF coach, lärare och andlig vägvisare