Tillit och tålamod

Faith can move mountains…

Ja, det tål att upprepas. Tillit och tålamod är de två känslor som jag har upplevt att vi människor har svårast att lära oss. Tillit handlar om att lita på. Lita på att allt ordnar sig. Lita på att du är gudomligt omhändertagen. Lita på att just nu är allt som det ska vara. Lita på att änglarna jobbar i bakgrunden för att lösa olika situationer på bästa sätt. Tålamod hänger ihop med tid. Tålamod att låta saker och  ting ta den tid det behöver. Tålamod med andra människor. Tålamod med oss själva. Tålamod med olika omständigheter.

Brist på tillit och tålamod visar sig i ett kontrollbehov. Ett behov av att ha kontroll över sitt liv. Kontroll över de människor som är i sin omgivning. Kontroll över sig själv och sin kropp. En önskan att kontrollera livet så att man ska slippa utsättas för de jobbiga prövningar som man känner sig orättvist utsatt för.

Inom oss så har vi allt vi behöver för att vara den underbara person som vi kan vara! Alla har alla positiva egenskaper som vi önskar oss. Det du kan se hos någon annan och önska att du själv hade – det finns där under! Allt finns där under dina lager av negativa känslor. Din innersta kärna av godhet och ändlighet är precis likadan som någon annans. Innerst inne är vi precis likadana. Det är vår själ jag pratar om. 

Änglarna vill uppmana dig att tro! Att du är fullt kapabel att följa den nya väg i ditt liv som skapar förundran och ger dig den utveckling som du innerst inne önskar. Du behöver bara tro på dig själv och ta det första lilla steget mot din nya väg mot kärlek och glädje. Änglarna kommer att skicka hjälpsamma personer på din resa, så att du får den hjälp du behöver. Din egen önskan att hjälpa andra, gör att du drar till dig personer som vill göra detsamma för dig. Låt inte bristande erfarenhet eller lågt självförtroende hindra dig. Du är menat att hitta det som ger dig allt du önskar! Du vågar gå din egen väg och lyssna till ditt hjärta och själ. Följ den känsla som får dig att skutta av glädje. Det är dags att du tror på dig själv nu! Andra personer ser hur underbar du är!

Hur kan du göra för att utöva mer tillit och tålamod i ditt liv?

Jag kan känna att det hjälper att titta bakåt och att se att mycket av det jag önskade mig, faktiskt har inträffat. Det kanske inte blev exakt som jag tänkte – ofta blir det bättre, men ofta så tog det bara lite längre tid. Min livsfilosofi handlar om att när ingenting händer utåt i ditt liv – då är det en stark indikator på att du behöver jobba mer inåt med ditt liv. Då behöver du titta på jobbiga känslor och bearbeta det som hindrar dig. Sedan när rensningen är klar så går allt så mycket lättare. Det är lite som det gamla talesättet att man ska sopa framför sin egen bro först…

Sköt om dig nu och tillåt dig att vara ditt allra bästa jag! Det förtjänar du!
Kram Carin
Diplomerad ICF coach, lärare och andlig vägvisare