Dagarna går så fort

Ja, nu hann det bli fredag den här veckan innan jag kom på att jag skulle skriva mitt veckobrev. Det är roligt på ett sätt, för då betyder det att jag har roligt. Men det betyder också i det här fallet att jag fick ett nytt uppdrag förra veckan som infaller på onsdagar. Jag har fått 3 lektioner på Hola folkhögskola där jag jobbar med EQ-painting och personlig utveckling. Så otroligt roligt att jag får jobba med det jag brinner för.
Det hade jag aldrig kunnat föreställa mig för ett år sedan när jag var nyligen uppsagd från kommunen.

Jag hörde några som pratade om negativitet där på folkhögskolan i veckan. Själv hade jag precis skrivit i min Onlinekurs just om optimisten och pessimisten.

Så jag gjorde ett litet inlägg i diskussionen med tanke på att få pessimisten att få en annan infallsvinkel. Berättade om det jag läst i forskning – att optimism korrelerar med bättre mental och fysisk hälsa, bättre nivåer av utbildning, mer framgång på jobbet och rikare sociala relationer. Att optimisten lever längre än pessimisten. De har även lägre risk att drabbas av kardiovaskulära sjukdomar.
Då säger pessimisten i sällskapet: Men är man pessimist så är det ju bra att få dö tidigt!
Ja, vad säger man…

Har du själv någon pessimist i ditt sällskap? Har du försökt att komma med positiva inlägg för att förändra tankesättet eller är det hopplöst?

Jag tror tyvärr att hela vårt samhälle är mer fokuserad på allt som är negativt. Nyheter i tv och i tidningar, de är ju fulla av elände. När olika personer pratar om hur man mår, så vem är det som får mer uppmärksamhet? Den som säger att livet är toppenbra – eller den som säger att allt är åt h-vete?

Visst kan det faktiskt vara så att det finns en vinst i att må dåligt och vara negativ? Visst får du mer uppmärksamhet av din omgivning om du har problem som behöver diskuteras och hitta lösningar till?

Jag är en obotlig optimist. Jag oroar mig aldrig för någon inbillad fara. Jag tror alltid att det finns en mening med det som händer, och att bakom ett problem/hinder så finns det en skatt att finna. En skatt som handlar om att du själv utvecklas och blir en bättre människa. För det är vad jag tror är det viktigaste av allt. Att utvecklas som människa och att alltid göra sitt bästa för att sprida ljus och kärlek för att göra världen till en bättre plats. Det är vad jag alltid kommer att jobba för, oavsett om det är i mitt företag eller privat. Det kanske kan låta som en fånig klyscha, men det är sant.
Det var faktiskt en man som inspirerade mig till att sträva efter detta. Han heter Bengt Fridstråle och han är en sann förebild vad gäller att ge ett fridfullt intryck.

Jag hoppas att jag eller någon annan kan få vara din förebild, så att du får motivationen att sträva mot förändring och att bli en bättre människa. Vi kan bara göra världen till en bättre plats genom att förändra oss själva. Som Michael Jacksons låt “Man in the mirror”. Take a look at yourself and make that change…
Du kan alltid börja med en positiv affirmation, till exempel: “Jag är världens lyckligaste (ditt namn), och jag har världens bästa jobb.”
Lycka till och må så gott!