Något av det allra viktigast

Tillit och tålamod. Det är enligt min uppfattning det viktigaste du och jag behöver lära oss. För när vi gör det så kan vi slappna av och lita på att allt kommer att ordna sig, oavsett hur lång tid det tar.

Motsatsen till tillit funderade jag på idag när jag målade. Vad är det för känsla? Jag kom fram till otrygghet och osäkerhet, men vad tycker du?
För när du är osäker och otrygg i livet, så är det ganska så omöjligt att känna tillit. För utan tillit, så kommer också ett behov att hålla koll / kontrollera och att styra upp saker och ting själv. Perfektionism kommer också som ett uttryck i behovet att kontrollera omgivningen. Ha kontroll på allt utanför dig själv som du kan kontrollera. Din kropp, vad du äter, ditt hem, dina saker, att det är städat till exempel.
Ja, vad har du som du känner ett starkt behov av att hålla koll på? Vad vill du kontrollera? Vad finns som är omöjligt att kontrollera?

Tålamod – eller rättare sagt bristen på tålamod, kan jag känna hänger starkt ihop med tilliten. För att när du saknar tålamod, så då vill du att allt ska ordna sig på en gång. Nu direkt – så du slipper oroa dig, så du slipper känna dig osäker/otrygg. Eller hur?! Visst kan det stämma?

Tillit och tålamod är något jag har blivit uppmärksammad på sedan jag började måla. Eftersom min pappa rycktes bort så plötsligt, så kunde jag inte lita på något. Jag kunde inte lita på att min trygghet fanns där, eftersom den plötsligt försvann. Det som kändes självklart i en helt vanlig familj, försvann i ett nafs. Hur ofta händer det inte för många familjer?

Men en sak har jag lärt mig på min väg mot mitt inre. Det är att tryggheten finns inte utanför oss själva. Den finns inom oss. I vår själ. I kraften som vi alla delar. Kraften som finns i allt och alla. Vi kan kalla den för olika saker, men den är samma sak. En energi som genomsyrar allt och som kallas kärlek.
För när vi agerar med kärlek i hjärtat så ordnar sig allt. Låt din tanke, ditt ord och dina handlingar genomsyras av kärlek.
Det är min livsfilosofi, och jag hoppas att du känner det.

Så allt gott till dig!
Ljus & Kärlek från mig!