Hitta skatten

Jag tänkte på det där med att vi ser att vi har “problem” i vårt liv. Eller att vårt liv inte är som vi tycker att det borde vara. Men “vara borde” är ett begrepp som inte finns i universum.

Det är som det är eller så ändras det. För vårt nu – vår livssituation är alltid precis som den ska vara. Den är en resultat av hur vi tänkt och gjort tidigare. Ibland när vi upplever att något jobbigt händer i vårt liv, så kan det ofta finnas en dold skatt bakom “problemet”.

Det är i alla fall så jag brukar tänka, och på något sätt så är det så också… När vi tagit oss igenom det jobbiga, så kan det vara så att man upptäcker att det var bra på ett sätt, att det hände. Vi tvingades till förändring på grund av yttre faktorer.

Till exempel när man blir uppsagd från sitt jobb. Det kan i första läget vara tufft, för man vet inte vad man ska göra istället och man blir orolig hur man ska få ihop ekonomin. Men på nåt sätt så kommer man vidare och då kan det nya jobbet blir en lyckosam förändring. “A blessing in disguise.

Nåväl, det jag tänkte säga med det var att, när man förstått hur det här fungerar så kan man mitt i något “jobbig” börja fundera på vad skatten i det här är. Att tänka att jag kommer att lära mig något viktigt och att det här kommer att bli bra för mig, det är ett helt annat sätt att tackla en “jobbig” situation.

För egentligen är det ju bara vi människor som dömer olika saker. Vi mår inte speciellt bra av allt dömande vi har för oss. Vi dömer oss själva ofta väldigt hårt och vi dömer andra människor minst lika mycket. Tänk om vi skulle sluta med det och istället ägna tiden till att skicka kärlek istället. Då skulle världen bli en klart bättre plats att leva på och alla människor skulle få tillåtelse att vara den som dom är, som dom är ämnade att vara.

Jag jobbar på i alla fall att vara mitt unika jag, oavsett vad någon annan tycker. Jag har lovat änglarna att göra det här. Att sprida kärlek och ljus på vår jord och allting annat kommer att ordna sig, det är jag helt övertygad om. För kärlekens kraft är starkare än allting annat.