Vad är kärleksfullt?

Ja, men så är det den här underbara onsdagen igen!smiley
Veckans ämne handlar om att vara kärleksfull. Hur ofta tänker vi att vi behöver börja med att vara kärleksfulla mot oss själva?
Det här är en målning jag gjort – fullt fokus på kärlek och energi som jag ger ut till allt och alla!

Jag har som sagt haft det mer stressigt än vanligt de senaste tre veckorna. I början av veckan blev min gamla mamma dålig och hamnade på sjukhuset och då kändes det verkligen som att nej men stopp nu. Vad är egentligen viktigast i det här eckorrhjulhet som vi många springer runt i? Jag hade turen att få en kund som missade sin tid och helt plötsligt blev det en önskad lucka i min kalender. Jag hade precis fått massage för min onda nacke, och kunde då gå och lägga mig på en värmedyna. Somnade och bestämde mig när jag vaknat att ta en underbar promenad genom skogen för att hälsa på min mamma. På vägen hem insåg jag att det stressade tillstånd jag befunnit mig i inte var speciellt kärleksfullt mot mig själv. Att känna sig stressad skadar mer än att strunta i saker man inte hinner. Och helt plötsligt när jag kom hem så var stressen som bortblåst.

Hur många är det som känner igen sig i beskrivningen ovan. Det är så mycket som vi tror att vi måste hinna med varje dag. Men varför och till vilken nytta? Är vi kärleksfulla mot oss själva eller någon annan när vi agerar så här?

Oftast krävs det att någon blir sjuk eller något olycka händer för att vi ska stanna upp och tänka till på vad som är viktigast. Men hallå…!! Så illa ska det väl inte behöva bli. Vi ska väl inte behöva bli utmattade och sönderstressade innan vi vaknar upp och förstår att vi kan leva ett så mycket bättre liv.

Du är värd ett liv fullt av kärlek, glädje och frid. Men den enda som kan ändra på situationen är du. Jag har massor av värdefulla insikter och verktyg som kan hjälpa dig på vägen. Men motivationen och viljan behöver du själv ha.

Så börja i alla fall med att stanna upp och tänka: Är det här kärleksfullt mot mig själv??