Energi och lust

Vecka 43.
Först och främst kärlek och glädje, men sedan också energi och lust.

Det är många som svarar Ja, på om de vill ha mer av den varan i sitt liv. Men hur gör man? Först och främst kanske man måste våga titta på varför man vill ha mer? För det betyder ju att det fattas. Så varför fattas det kärlek och glädje, eller energi och lust i ditt liv?

Jag vet att när jag lärde mig EQ-painting, så skulle vi göra en målning och fokusera på känslan – lust.
I det läget hade jag ingen som helst aning om vad lust var. Inte speciellt många andra heller för den delen. Vissa trodde att det handlade om sexuell lust. Men nej – det var inte det.

Lust är ju att verkligen vilja något starkt. Att brinna för något. Att alltid ha energi till att göra just det där som man har lust för. Men då måste man ju också vet vad man tycker om . Vad man tycker är roligt.

Vad har du lust att göra? Vad brinner du för?

Jag hittade min lust förra sommaren (2017). Då hade jag 4 veckor semester helt ensam. Inga barn, ingen gubbe. Inga pengar att resa för eller göra något extra speciellt. Jag höll ju på att spara till min USA-resa.

Så då tänkte jag att om jag skriver ner saker jag kan göra beroende på vädret. För i Sverige så hänger det ju mycket på vädret vad man ska hitta på. Så jag hade tre listor. En var om det skulle regna, en om det var molnigt och en om solen sken.

Så varje morgon när jag vaknade så kollade jag vad det var för väder. Sedan tittade jag på min lista på vad jag skulle kunna göra. Därefter blundade jag och kände in. Jag kände för första gången in min LUST. Vad hade jag lust att göra just idag? Eftersom jag både fick önska och bestämma så blev det precis så lustfyllt som jag önskade. Sedan fotade jag av allt jag hade för mig, så att när vintern kom så hade jag kvar tydliga minnen av allt roligt jag gjort.

Nu försöker jag fortfarande känna in min lust när jag startar min arbetsdag. Vad har jag lust att få gjort idag? Vad är viktigast? Så mycket lättare allt går när man har lust, eller vad tycker du?