Myten om det goda livet

Jag reflekterar över hur mycket media påverkar våra liv. Hur vi matas av en bild där det goda livet handlar om mycket ytliga saker som bl.a. handlar om alkohol, mat och ett sorts frosseri. Att ju mer vi kan inta och konsumera av ”det goda” desto lyckligare blir vi.

Men det finns en baksida på det här ”goda livet”. Vår kropp far illa av det vi äter och dricker. Vi får lägre energi. Vi blir stressade och fokuserar på fel saker. Vi – alltså vår själ, blir avskuren från kroppen och meningen med vårt liv. Vi tappar bort oss själva. Tyvärr är det allt för många som inte mår bra. Vi märker hur allt fler behöver psykiatrisk hjälp men det finns inte tillräckligt med resurser.

Jag själv har varit i den där karusellen på alla olika sätt. Ibland kan man uppleva lycka, men den är alltid kortvarig och åtföljs av något som kostar. Som en bakfylla, fast inte så tydlig. Det som händer är att man tappar fokus på vad som är viktigt i livet. Vad vi egentligen behöver.

Jag hade aldrig i min ungdom kunnat föreställa mig att jag skulle spendera en helg i Stocholm, ensam och på kvällen sitta i restaurangen ensam. Sedan gå upp på hotellrummet, ligga ensam i dubbelsängen och se på en film OCH känna mig lycklig och tillfreds!!

Men det finns hopp!?När vi vaknar upp och tar makten över våra liv. När vi förstår att vi är värda att må så mycket bättre! Jag har själv gått den här vägen. Varit på botten, haft en energinivå på 20%. Det var målandet och EQ-painting som öppnade mina ögon och läkte de känslor som stod i vägen för min självkänsla. Jag hittade vägen och fann lyckan. Min inre lycka. Den som bor i oss alla.

Mina närmsta vänner kallar mig nu för en fjäril. För de kan se min totala förvandling från larv, till puppa och nu en fjäril. Det var vackert!
Jag vill nu verkligen dela med mig och få alla andra att må lika bra.