Något nytt och oväntat


Idag är det Långfredag. En dag där många är lediga, men inte alla. Jag minns den här dagen från min barndom. Det var och skulle vara en lååång och trååkig fredag. Tråkig musik på radion, och ingenting att göra.
Ja, ni hör hur gammal jag är. smileyVissa saker är skönt att det förändras! Men nu har mitt liv än en gång ändrats ganska så rejält.

Den metod som jag jobbat med i snart 12 år, har nu blivit min.
Mitt företag Creo motivation har nu köpt och tagit över hela EQ-painting. Allt material, hemsidan, facebook-sidan och möjligheten att nu utbilda andra till att bli lärare eller coacher i EQ-painting.

Allt började med att två av mina tidigare kunder hörde av sig och undrade om inte jag kunde utbilda dem i EQ-painting, så att de skulle kunna jobba med det här själva.
Då kontaktade jag skaparen av metoden, som heter Bengt Persson. Han har utvecklat EQ-painting från Vedic art och kopplat ihop det med hjärnforskningen och den finska hjärnforskaren Matti Bergströms teorier om kreativitet.
Samma forskare som jag kom i kontakt med när jag skrev mitt examensarbete om de positiva hälsoeffekterna som finns av bildskapande. Han har själv utvecklat andra metoder och jobbar själv inte med EQ-painting. I samtalet med honom, så insåg vi båda att det var lika bra att jag tog över allt.

Så nu har EQ-painting landat helt i mitt knä och jag känner så otroligt stor glädje och inspiration inför framtiden. Jag brinner verkligen för det här! Den här metoden och det här sättet att måla har lyft mitt liv från mörker till ljus!
Nu kommer jag att satsa allt på att nå ut med det här till andra, för vinsterna för alla är så stora och allt handlar om våra känslor. Att få kontakt med våra känslor och genom målningen kunna förvandla dem. Bort med jobbiga känslor och fram med det positiva.
Jag kommer att jobba mycket med att måla online. Där finns stora möjligheter att mötas enkelt och effektivt digitalt. Men jag kommer även att åka ut i landet och hålla dags/helg-kurser.

Egentligen är färgen och formen bara ett effektivt sätt att jobba med känslor. Så det handlar inte så mycket om att måla en tavla. Mer om processen och att få kontakt med sig själv och sitt inre – sin själ. Men det är på ett roligt sätt som ger ännu fler positiva vinster.

Ja, som du märker – så skulle jag kunna prata om det här oändligt. Därför att EQ-painting har förvandlat mitt liv totalt och jag önskar att alla andra kan få uppleva samma sak. Samma kärlek, glädje och inre frid.

Det första hindret som jag upplever att du kan stöta på när du ska måla är – prestationsångesten. Det yttre krav som du kanske fått när du gick i skolan, eller kanske ännu tidigare. Det du målar/ritar skulle då bedömas av någon annan och var du inte en duktig konstnär så kom du fram till att du inte kunde måla/rita.

Jag hade fördelen att få ärva min pappas talanger för att rita. Han satt ofta och ritade av oss barn när jag var liten, så för mig var bildlektionerna det bästa jag visste. Men jag lurades snabbt in i en kravfylld värld, där jag skulle måla av verkligheten eller en bild, och att det skulle bli så likt som möjligt. Jag fick även beställningar på målningar där jag skulle producera något som skulle passa in i ett hem. Det skulle vara rätt storlek och rätt färger. På mitt sista uppdrag, så ville beställaren att målningen skulle vara abstrakt. Så jag målade och målade och visste aldrig riktigt när jag var klar. När skulle han vara nöjd över målningen? Tillslut så bad jag honom att komma och titta på min målning. Han tittade en stund och vände sedan hela målningen upp och ner. Då blev hand nöjd.

Ni kanske kan förstå hur jag kände mig. Jag tänkte att det var tur att jag inte hade signerat den, och sedan bestämde jag mig för att inte göra några fler målningar på beställning. Jag kände att jag inte längre kunde stå för något som inte kom inifrån mig själv. Sedan tog det flera år innan jag kunde släppa lös och måla helt fritt, abstrakt och helt utifrån min egen känsla för färgen och formen. Därefter tog det 8 år innan jag fann en metod som fokuserade på samma sak – helt enkelt att “Alla kan måla!”

Glad påsk och sköt om dig nu!
Kram Carin