Fyrkantig eller rund

Jag fick tydligt erfara hur det är när jag som är “rund” skulle försöka att passa in i någon annans “fyrkantiga” tankesätt. Det gav mig en fruktansvärd huvudvärk och jag blev utslagen hela dagen. Eftersom det var andra gången jag hade detta möte, och andra gången som precis samma sak hände, så kände jag igår att – nä nu får det vara nog. Jag tappade även min energi och min tillit, plus att jag försökte göra saker som verkligen inte är “jag”. Bara för att någon annan hade försökt klämma in mig i ett sätt att tänka som var både “stängt” och så långt i från min verklighet som man kan komma. Jag beslöt mig en dag senare för att jag tänker inte försöka passa in i en fyrkantig mall.

Det har jag gjort i hela mitt liv – typ 50 år. Vad har det gett mig? Ingenting annat än värk och en känsla av att vara misslyckad och att inte passa in. Jag kände mig utanför och annorlunda.

Hur många är det inte som känner så? Varför har vi så stor del människor som är utmattade och har psykiska besvär? Jo, försöker passa in i en fyrkantig mall som inte är vår.
Vi är ju alla olika. Utsidan kan se lik ut. Vi kan ha liknande saker att lära oss, men vi sammansättning är totalt olik.

Precis som igår när det snöade för fullt här i Örnsköldsvik. Varje snöstjärna är unik och olik den andra. Alla har ett otroligt vackert mönster, som syns bara man stannar upp och tittar riktigt noga. Om man klumpar ihop alla snöflingor, så blir det ju förstås bara snö. Kan till och med bli en snöhög.

Men jag och allt jag vill ge ut i mitt företag handlar om att stötta er andra att hitta det unika med just dig! För jag har nu vid 50-års ålder hittat vad som är unikt med mig och jag kommer aldrig mer tillåta att någon annan försöker klämma ner mig i en fyrkantig mall.

Jag är verkligen bäst på KÄNSLOR och att FÖRVANDLA jobbiga känslor till dess positiva motsats. Det har jag jobbat med i 11 år genom metoden EQ-painting. Jag är utbildad både som lärare och coach. Nu lär jag även ut det på distans.