En underbar höstdag

smiley
Det är nu i princip mitten av oktober – vecka 41. Dagens veckobrev handlar mycket om BALANS och GLÄDJE.

BALANS

Nu när jag reflekterar tillbaka på den senaste veckan och senaste tiden, så känner jag mig kluven. Det har varit stressigt med allt som skulle ordnas inför Hela Dig Expo och sedan jag började coachutbildningen så blev tillvaron mer stressig.
Det jag inser är hur snabbt vår jämvikt kan rubbas och vågskålen tippar över mot det negativa hållet. Hur stressen gör att musklerna blir stela, vi glömmer bort saker och vi slutar att göra det som vi mår bäst av.

Hur många av oss är det inte som har det så mest hela tiden? Hur många är det som inte vet vad man ska göra när man får en stund över? Som alltid behöver fylla tiden med en massa måsten? Som inte tar sig tid för sig själv? Som inte lyssnar på sin egen inre röst? Den som först viskar och sedan skriker högre och högre…

Jag kan nog inse att jag alltid varit den där tjejen som tyckt om att vara själv, att ha tid för att tänka och reflektera. Jag minns stunder när jag försvann bort i musiken och bara va -lyssnandes på musik i timmar. Ute i skogen där kan jag också vara mycket och länge.
Men det gäller att ha balans i allt. Är man för mycket själv, så är det lätt att bli introvert. Att vara själv är tryggt och säkert. Där är det ingen som kan göra så att man mår dåligt – annat än en själv. Men om man är osäker bland människor, så är det skönt att vara själv.

Men det är i möten med andra människor som vi får pröva våra vingar. Testa vår inre utveckling – har den burit frukt? Som historien om mannen som satt på ett berg och mediterade för att nå andlig visdom. Han satt där väldigt länge, tills han en dag kände att han var färdig. Att han hade nått andlig frid. Han gick ner för berget och mötte efter vägen en man. (Jag minns inte vad som hände) Men han blev i alla fall upprörd, och insåg snabbt att det går ju bra att sitta ensam på ett berg och känna sig andligt fulländad – men när det inte håller i mötet med andra, så är det bara att jobba vidare med sin inre utveckling.

Sedan jag började måla EQ-painting och rensa ut allt i mitt bagage, så tänkte jag att i mötet med andra människor kommer jag att märka när jag är färdig. För att om det är ren kärlek jag ger ut, så är det kärlek jag får tillbaka. Hur andra människor beter sig i vår omvärld är ett bra kvitto på vad vi själva ger ut i världen. Det finns ju lite olika kosmiska lagar som beskriver hur allt hänger ihop. Det här är lagen om orsak och verkan. Det du ger ut får du tillbaka – tusenfalt.

Åter till balans

Ja nu har jag några veckor testat att vara i obalans. Stressat för att hinna till en deadline. Tvingats jobba mycket mer än min kropp mår bra av. Det går bra korta perioder, men sedan behöver vi hitta tillbaka till balansen igen. Jag är i balans när jag har tid på morgonen. Tid för att reflektera, meditera, visualisera, affirmera, göra yoga, dans, lyssna till musik och måla. Sedan på eftermiddagen tränar jag min kropp. Styrketräning varvat med konditionsträning. Tid för att träffa mina vänner är otroligt viktigt, och att vara ute i naturen.

Vilka är dina pusselbitar för att hamna i balans? Rita gärna upp ditt eget livshjul och kolla av hur det ser ut med alla pusselbitarna. Ekonomi, fysiskt omgivning, kärlek, nöjen/fritid, arbete, relationer, hälsa, egen utveckling.

Bildresultat för skrattGLÄDJE
Jag insåg att jag har brist på skratt. Med en fruktansvärd huvudvärk som jag haft i 20 år, så skrattar man inte så mycket. Man har fullt upp med att orka med dagen. När jag fick första fasettledsblockaden (diskbråck i nacken) för fem år sedan, så trodde min dotter att det var något fel när jag plötsligt tokskrattade.

Alltså tänk efter – hur ofta skrattar du? Kan du skratta åt dig själv? Hur många i din omgivning får dig att skratta? Hur många får du att skratta? Hur viktigt är det att skratta och ha roligt? Kärlek och glädje hör ihop som två delar på ett mynt. När man har äkta kärlek har man glädje också!

Skratt och ett humoristiskt sinne minskar stress och fungerar förlösande om du känner dig spänd – inte bara psykiskt utan även fysiskt. Ofta hittar man efter ett gott skratt den ork eller den tanke som behövs för att ta sig ur en låst situation. Medan du skrattar aktiveras många av kroppens muskler och skrattmotionen får hjärnan att frigöra endorfin och andra humör- och må bra-ämnen som serotonin och dopamin.

Jag behöver definitivt fylla på mitt glädje-konto. Skratt-terapi kanske vore nåt??

Vad gör du för att få skratta? Skriv en kommentar och ge mig tips! I need to laught and have fun!